Ligamanual 2024 - Nærhet til våre ligaer

Eliteserien og OBOS-ligaen er de nasjonale arenaene for lidenskap og fellesskap gjennom vår historiefortelling og profilbygging.

Vi slipper publikum og fans tettere på klubb og spillere enn noen annen liga – publikum skal oppleve nærhet til våre ligaer.  

Derfor handler rettighetshavernes dekning av norsk fotball om mye mer enn kampdag og hva som skjer rett før og etter 90 minutter med kamp. I rettighetsperioden på seks år vil TV 2 og NTF utvikle medieproduktet sammen med klubbene, og ligamanualen er et levende dokument der justeringer vil bli foretatt underveis og er gjeldende for Eliteserien, OBOS-ligaen og NM.
 
Ligamanualen vil inneholde retningslinjer og forpliktelser klubbene har overfor TV 2, beskrive arenaorganisering, TV-avvikling og kommersielle retningslinjer. I tillegg beskriver manualen de ulike produksjonsnivåene og kameraposisjoner på de ulike arenaene i Eliteserien, OBOS-ligaen og Toppserien.    

TV 2 produserer innhold til en rekke ulike plattformer hele fotball-uka, og vil bruke spillere og trenere aktivt i tradisjonelle TV-saker, men også nye innholdskonsepter og andre flater som podcaster, TV 2 Play innhold og leveranser til sosiale medier. 

På kampdag vil TV 2s oppkjøring til kamp ofte starte helt andre steder enn på arenaen. Det kan være på flyplassen, spillerhotellet, supporterpuben eller andre steder. Dette innebærer at TV 2 vil ha intervjuer med trener/spillere også andre steder enn på stadion
 
Klubbene er forpliktet til i størst mulig grad å gjøre spillere og trenere tilgjengelig for TV 2. Innhold produsert av klubb-TV kan benyttes av rettighetshaver i TV-sendinger eller på andre digitale plattformer samme dag uten forhåndsgodkjenning, men mot kreditering.  

Rettighetshaver har tilgang til minimum to spillere dagene før kamp og kan gjøre intervjuer med disse andre steder enn på stadion/treningsbane. Klubbene skal gjøre spillerne tilgjengelige som gjester i TV 2s øvrige programflater (podcast, SoMe innhold, TV 2 Play).  

En utviklingsgruppe med representanter fra NTF/TFK/TV 2/NFF skal i fellesskap teste ut og utvikle nye konsepter for rettighetshaver. Ligamanualen skal revideres hvert år, men endringer kan skje underveis i sesongen.  

Annonse: