Årets fotballfrivillig 2023 - Geir Josefsen og Sara Yasmin Abid hedret for enestående innsats

Geir Josefsen fra Ås IL og Sara Yasmin Abid fra Røa Fotball har blitt utnevnt som henholdsvis Årets fotballfrivillig og Årets unge fotballfrivillig i den prestisjetunge kampanjen "Årets fotballfrivillig 2023.

- Geir og Sara er to meget verdige vinnere, som på hver sin måte representerer frivilligheten i norske fotballklubber på sitt aller beste, sier juryens leder, Stina Mostervik.

I en kamp mellom 20 imponerende kandidater, ble Geir og Sara valgt som de vinnerne etter grundig vurdering fra både folket og juryen. Kampanjen Årets fotballfrivillig skal hylle og hedre de mange tusen som hver eneste dag legger ned utallige timer som frivillig i norske fotballklubber.

- Geir er jo selve symbolet på en typisk frivillig i norsk fotball. En som er på klubbhuset og på treningsfeltet i mange timer hver eneste dag. For ham er ingen oppgaver er for store eller for små. Han er på hils med alle, er sosial og en humørspreder som legger vekt på inkludering og trivsel. I tillegg vet han hvor viktig en fotballklubb og et idrettslag er for sitt nærmiljø, og måten Geir jobber på får derfor positive ringvirkninger for et helt lokalsamfunn, sier Mostervik.

Årets kampanje ønsket også å løfte frem de unges engasjement i frivilligheten. Derfor bestemte juryen seg for å dele ut to priser i år:

- Sara representerer den neste generasjonen frivillige. Til tross for sin unge alder er hun utrolig dedikert i sin rolle som frivillig i klubben sin, og hun vet at innsatsen hun legger ned betyr enormt mye for veldig mange. Sara er et fantastisk godt forbilde og juryen håper den jobber hun gjør vil inspirere enda flere i den yngre generasjonen både til å delta i det fellesskapet som en fotballklubb representerer, men også til frivillig innsats, sier Mostervik.

- Alt i alt er det to særdeles verdige vinnere i år. Den ene representerer den tradisjonelle forballfrivillige som mange av oss kjenner igjen fra vår egen klubb, mens den andre representerer en generasjon vi forhåpentligvis vil se mere til som frivillige i årene som kommer. Det er bare å gratulere både Geir og Sara, vi håper klubbene deres er stolte av den jobben de gjør og av prisen de nå har fått, avslutter Stina Mostervik.

Om Årets fotballfrivillig 2023

Kampanje ble lansert i august, over 200 kandidater ble foreslått til prisen. Over 19.000 stemmer er avgitt, og klubber fra både toppfotballen og breddefotballen var representert i finalen. Det er boligorganisasjonen OBOS og toppklubbenes interesseorganisasjoner Norsk Toppfotball (Eliteserien og OBOS-ligaen), Toppfotball Kvinner (Toppserien og 1. divisjon) og Norsk Ligafotball (PostNord-ligaen og Norsk Tipping-ligaen) som står bak kampanjen.

Vinnerne ble kåret basert på stemmegivning blant folket, samt fra en jury som har bestått av Stina Mostervik (Ranheim Fotball og fjorårets vinner), Kari Lindevik (Norsk Ligafotball), Amanda Helseth (Lyn Fotball Damer), Mattis Koppang (prosjektleder Frivillighetens År) og Eddie Chr Thomas (OBOS).

Prisvinnerne mottar et gavekort på kr. 15.000. I tillegg mottar klubben deres en sjekk på 30.000 kroner. I fjor var det Stina Mostervik fra Ranheim IL Fotball som ble Årets fotballfrivillig. Se mer på www.fotballfrivillig.no 

Annonse: