Årets klubber er kåret i Eliteserien og OBOS-ligaen

En toppfotballklubb består av mer enn spillere, trenere og det sportslige apparatet, og utmerkelsen Årets klubb handler om hvordan klubbene gjør det «utenfor banen».

Prisen «Årets klubb» er derfor først og fremst ment som en påskjønnelse til de som jobber på klubb-kontoret. Denne prisen skal inspirere og motivere til en best mulig innsats på de administrative oppgavene som markedsarbeid, økonomistyring og aktiviteter rettet mot supportere og publikum.

Hver klubb i Eliteserien og OBOS-ligaen er målt og bedømt for sin innsats på ett sett med ulike kriterier, som blant annet deltakelse og engasjement i ulike ligaaktiviteter og kampanjer, bruk av sosiale medier, økonomistyring, fasiliteter og publikumsopplevelser. Hver klubb er tildelt fra ett til seks poeng for hvert kriterium, der seks poeng er det beste. Deretter legges poengene sammen klubben med høyest totalscore står igjen som årets vinner.

I Eliteserien sto det i år mellom disse fire klubbene: Vålerenga Fotball, Bodø/Glimt, Viking FK og Lillestrøm SK.

I OBOS-ligaen sto det mellom disse fem klubbene: SK Brann, IK Start, Sandnes Ulf, Skeid og Stabæk Fotball.

Årets vinner i Eliteserien

Vinneren av prisen Årets klubb Eliteserien har i år vært meget sterke sportslige. Denne prisen handler dog ikke mye om sport. Klubben har levert godt til både supportere og partnere, og har en ekstremt god «drive» innenfor mange områder i administrasjonen. De er først ute på mye og skaper stolte øyeblikk som leveres med god kvalitet.    

 Det er stor en glede å dele ut prisen Årets klubb 2022 til Lillestrøm SK– vi gratulerer!

Etter en god sesong kan Lillestrøm SK feire både på og utenfor banen. Foto: Carina Johansen / NTB
Etter en god sesong kan Lillestrøm SK feire både på og utenfor banen. Foto: Carina Johansen / NTB
 

Årets vinner i OBOS-ligaen

Årets vinner i OBOS-ligaen har hatt sine utfordringer både på og utenfor banen denne sesongen. Likevel har klubbens administrasjon og markedsavdeling mer enn innfridd forventningene både for  ligasponsor OBOS og klubbenes egen organisasjon, Norsk Toppfotball. Klubben scorer jevnt over meget godt på alle kriteriene den er målt etter, men spesielt imponerende er den utstrakte imøtekommenhet, serviceinnstilling, kreativitet og entusiasme som preger de ansatte ved klubbkontoret.

IK Start har mye å juble for, både på og utenfor banen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
IK Start har mye å juble for, både på og utenfor banen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

 

Annonse: