Det er viktig å forsvare sportslige prinsipper og åpen konkurranse

Norsk Toppfotball (NTF) merker seg dagens beslutning fra EU-domstolen i saken C-333/21 angående European Super League. Vi er aktivt engasjert sammen med European Leagues i analysen av dagens kunngjøring.

NTF står fast ved de grunnleggende prinsippene om åpenhet og kvalifisering til internasjonale klubbkonkurranser basert på årlige prestasjoner i nasjonale konkurranser.

Erik Hoftun, sportssjef i NTF
Erik Hoftun, sportssjef i NTF

- Vi mener at alle klubber skal ha muligheten til å avansere gjennom nivåene fra seriespill og dermed kunne delta i de europeiske klubbturneringene. Det er prestasjonene på banen som avgjør hvilke lag som kvalifiserer seg til mesterskap og turneringer. Fotball skal ikke være en lukket fest for de aller rikeste som ikke lenger tør å delta i åpen konkurranse. Å opprettholde denne drømmen for fans og spillere i alle klubber er den beste måten å sikre vår sport på, uttaler Erik Hoftun, sportssjef i Norsk Toppfotball.

Fremskritt innen profesjonell klubb-fotball avhenger av en balanse mellom nasjonale ligaer og internasjonale klubbkonkurranser. Vi er fast bestemt på å aktivt fortsette samarbeidet med alle interessenter for å bidra til at den profesjonelle klubb-fotballen i Europa blir sterkere enn noensinne.

NTF er en av flere ligaforeninger tilknyttet European Leagues. Mer informasjon om European Leagues kan finnes her.

Flere uttalelser: 

Organisasjoner

Norske klubber:

 

Uttalelser fra medlemsligaer i European Legues:

For ytterligere informasjon

  • vennligst kontakt Erik Hoftun på telefon 907 14 980.
     
Annonse: