Enorm respons på årets fotballfrivillige

Kampanjen for å hylle fotballens mange frivillige er godt i gang, og blir tatt godt imot av supportere, spillere og klubber.

Det er Frivillighetens år i år, og i den sammenheng har OBOS og Norsk Toppfotball bestemt at årets høstkampanje nettopp skal sette fokus på de mange frivillige som holder hjulene i gang i Fotball-Norge.

Stor hjelp for klubbene

Via klubbene, OBOS-ligaen.no og VGs plattformer har kampanjen om å nominere kandidater til årets fotballfrivillige i skrivende stund nådd 1,5 millioner mennesker, og responsen har vært god. Mer enn 400 har blitt nominert, og nominasjonene fortsetter ut dagen.

I en undersøkelse om Frivillighetsundersøkelse som har blitt sendt ut til supportere er også svarprosenten rekordstor, og et flertall av de over 800 som har svart sier at de kan tenke seg å bidra som «Fotballfrivillige».

Lyst til å bli frivillig? Meld deg her!

- Det er fullt fokus på rekruttering av nye frivillige i klubb-Norge og så langt er det rekordmange som har meldt interesse, det er veldig gledelig og er til stor hjelp for klubbene som etter pandemien har slitt med å få på plass nok frivillige, sier Eddie Chr. Thomas i OBOS.

Mange å ta av

Nå jobber klubbene landet over med å markedsføre, hylle og mobilisere for å få flest mulige til å nominere aktuelle kandidater til «Årets fotballfrivillig», innen fristen som altså er i dag.

Responsen hittil har vist at det er mange frivillige å ta av.

Det kan være en av gutta på Skeid, som var materialforvaltere da OBOS-ligamagasinet var på besøk i 2019, eller Gunn som sørger for at KIL-gutta får i seg nødvendig næring. I enkelte klubber er det i grunnen knapt noe annet enn frivillige, som for eksempel Stjørdals Blink, som OBOS-ligamagasinet besøkte i fjor.

Av og til kan imidlertid bidragene som frivillig lede til fast jobb. Historien om Aleks, som også var å finne i OBOS-ligamagasinet i 2019, er i så måte et godt eksempel. Han kom bokstavelig talt inn fra gata, til HamKams gatelag, tok på seg den ene frivillige oppgaven etter den andre, og via stønad fra kommunen er han i dag fulltidsansatt i og av klubben.

Framover vil vi fortelle enda flere gode og sterke historier, om det frivillige fotball-Norge, fram til vi 29. oktober vil kåre «Årets Fotballfrivillig» under siste serierunde av OBOS-ligaen.

Annonse: