NTB_93BmRPd3VCc81920x1280

Erik Hoftun blir ny sportssjef i Norsk Toppfotball

Den tidligere Rosenborg-spilleren får ansvaret for å lede den sportslige utviklingen i en norsk serie som er på vei tilbake til toppnivået han selv var en del av for 20 år siden.

– Vi er utrolig glade for å få Erik på laget. Erik er en autoritet i norsk klubbfotball. Han er godt likt, respektert og besitter betydelig fotballfaglig kompetanse, både i kraft av sin spillererfaring og trenerkarriere, og i kraft av sin rolle som sportslig leder i Rosenborg. Erik er også en kulturbygger, og vil bidra til å styrke den sportslige utviklingen i norsk fotball ytterligere i årene som kommer, sier Leif Øverland, administrerende direktør i Norsk Toppfotball.

Hoftun får det sportslige ansvaret i Norsk Toppfotball og skal bistå i sportslig utvikling av klubbene i Eliteserien og OBOS-ligaen. Eliteserien leverer flere sterke resultater i europeisk sammenheng. Vi må tilbake til da Hoftun selv spilte i Rosenborg for å matche Eliteseriens tabellranking hos UEFA, og antall spillere som spiller i storklubber i Europa.

Fra cupfinalen mellom i 2003 mellom Rosenborg - Bodø/Glimt 3-1 (e.e.o. Jublende Rosenborg-spillere, med kaptein Erik Hoftun på topp. FOTO: TOR RICHARDSEN / NTB
Fra cupfinalen mellom i 2003 mellom Rosenborg - Bodø/Glimt 3-1 (e.e.o. Jublende Rosenborg-spillere, med kaptein Erik Hoftun på topp. FOTO: TOR RICHARDSEN / NTB– Det er utrolig spennende å få lov til å være med å bygge videre på de grepene som er gjort med blant annet satsning på trener- og spillerutvikling. Klubbene har gjort en betydelig jobb når det kommer til utvikling av unge spillere. Det har gitt synlige resultater. Jeg håper å kunne bidra med veiledning og lederutvikling i klubbene, og samtidig styrke presentasjonskulturen på elitenivå, slik at vi kan realisere målene vi har satt for toppfotballen de kommende årene, sier Erik Hoftun.

Hoftun erstatter Øystein Neerland, som nylig gikk tilbake til rollen som administrerende direktør i Molde FK.

Annonse: