Martin Ødegaard får Kniksens Hederspris

Kaptein for Norge og Arsenal, Martin Ødegaard, tildeles Kniksens Hederspris i 2022.

Norsk Toppfotball tildeler Kniksens Hederspris til en person som over tid har gjort en særlig fortjenestefull innsats for norsk toppfotball.

-Surrealistisk

Kniksens Hederspris tildeles i år Martin Ødegaard, som tross sin unge alder (23 år), har oppnådd en betydelig internasjonal suksess og er en sterk rollemodell på og utenfor banen. Prisen ble offentliggjort under Norsk Toppfotball sitt 50 års jubileum i Oslo torsdag kveld.

-Jeg ble satt ut her nå. Jeg må innrømme det. Dette hadde jeg ikke forventet. Det er litt surrealistisk.  Det er en stor ære å motta denne prisen, sier Martin Ødegaard.

Hvordan vil du oppsummere karrieren så langt, fra debuten i Strømsgodset og fram til der du er nå, kaptein for serielederen i Premier League?

-Jeg har vært gjennom mye. Jeg slo gjennom tidlig og husker det som om det var i går. Tida flyr. Det har vært  oppturer og nedturer, men jeg føler jeg tar steg hele veien.

Ødegaard høster lovord fra sin egen sjef.

-Dette er en spesiell pris som er høyt verdsatt i landet hans. Martin er ydmyk, sulten og han elsker det han gjør. Det er derfor han er vår kaptein, sier Arsenals manager, Mikel Arteta.

Juryens begrunnelse

Juryen omtaler Ødegaard som en av verdens fremste spillere og et stort forbilde, som nyter en unik respekt blant spillerne.

-I tillegg til å være en av verdens fremste fotballspillere er Martin Ødegaard et forbilde for oss alle. Vi kan alle være stolte over å ha en slik spiller i verdens tøffeste liga som barn og unge over hele verden ser opp til. Den respekten spilleren nyter blant alle er unik. Det er i alle år lagt ned utrolig mange timer i trening om det er i regi av klubben eller egentrening. Han viser stor lojalitet til klubben og laget han spiller for, og han gjør aldri noe halvveis. Han stiller store krav både til seg selv og til alle på laget. Og uten å bruke kjeft, har han blitt en lederskikkelse, sier styreleder i Norsk Toppfotball, Cato Haug, på vegne av juryen som består av styret i Norsk Toppfotball.

Ødegaard debuterte i Eliteserien for Strømsgodset som 15-åring. Han ble da den yngste spilleren som noensinne hadde spilt på øverste nivå. Midtbanejuvelen debuterte for landslaget som 15-åring, og året etter for Real Madrid.

Karrieren inneholder i tillegg klubbene Heerenveen, Vitesse, Real Sociedad og Arsenal. Han er den yngste som har spilt på A-landslaget og den yngste spilleren som har spilt i en UEFA EM-kvalifiseringskamp.

Annonse: