Mer enn 20 % vekst i første runde av OBOS-ligaen og Eliteserien

Leverer massiv vekst andre året på rad.

Med publikumsfavoritter som Vålerenga og Stabæk i OBOS-ligaen, var det ventet en saftig økning i antall solgte billetter for vår nest øverste divisjon. Når Eliteserien samtidig leverer flere folk enn fjorårets fantastiske publikumstall, er det duket for nok en sesongstart med massiv publikumsvekst. 

Moss og nyopprykkede Lyn leverte en fullsatt Melløs, og litt lenger sør kunne Fredrikstad by på en stemningsfull retur til Eliteserien med over 10.500 tilskuere på tribunen. Hele veien fra Tromsø til Bryne bød gårsdagens seriestart på tusenvis av hevede skjerf og blanke øyne. 

- Inkluderer vi prognosen for kveldens kamp mellom KFUM og HamKam, er vi oppe i et publikumstall for Eliteserien og OBOS-ligaen på snaue 93.000. Vi skal faktisk helt tilbake til 2008 for å finne et høyere tall for første spillerunde i våre to øverste ligaer, sier Pål Breen, kommersiell leder i Norsk Toppfotball. 

Med 2.900 solgte billetter, ligger KFUM an til å sette publikumsrekord for klubben. Fredrikstad på sin side, markerer opprykket med en vekst på hele 123 % mot fjorårets publikumssnitt. 
-Å rykke opp en divisjon markerer som regel et markant skifte også i publikumsutviklingen. Det så vi i fjor med eksempelvis Brann og Moss, og vi ser det i år med klubber som Fredrikstad og KFUM. At klubber som Fredrikstad leverer gode publikumstall vil naturligvis også bidra til at antallet billettkjøpere i Eliteserien holder seg stabilt og kanskje til og med kan levere en ytterligere vekst inn i 2024, utdyper Breen. 

 

Annonse: