NTB blir leverandør av data til Eliteserien, OBOS-ligaen og Eliteserien Fantasy

NTB og Norsk Toppfotball inngår avtale om leveranse av data på norsk toppfotball. Dermed skal NTB levere kampfakta og spillerprofil-data til Norsk Toppfotball sine 32 fotballklubber i Eliteserien og OBOS-ligaen. I tillegg leverer de data til det populære spillet Eliteserien Fantasy.

55 000 spillere av Eliteserien Fantasy 

NTB og Norsk Toppfotball har et langt samarbeid bak seg, der NTB har levert portrettbilder av spillerne i en årrekke. Nytt denne sesongen er avtalene om leveranse av data til klubbene og til Eliteserien Fantasy – i første omgang en ettårig avtale. 

Ambisjonen er å nå 55 000 norske spillere denne sesongen. Med NTB som en sentral dataleverandør, forventes det en betydelig forbedring av spillopplevelsen, forteller Norsk Toppfotball. 

– Vi er begeistret for den kommende sesongen av Eliteserien Fantasy, og det er med glede vi kunngjør NTB som vår nye leverandør av grunnlagsdata. Med deres ekspertise og nære tilknytning til markedet, ser vi lyst på sesongen og er overbevist om at dette samarbeidet vil berike spillopplevelsen for våre deltakere, sier Thomas Torjusen, Mediesjef og digitalansvarlig i Norsk Toppfotball.

Sportsdatasjef i NTB Terje Alstad er like begeistret:

Sportsdatasjef i NTB Terje Alstad er begeistret over samarbeidet. Foto: Lise Åserud / NTB
Sportsdatasjef i NTB Terje Alstad er begeistret over samarbeidet. Foto: Lise Åserud / NTB

– Dette har vært en langsiktig ambisjon for oss i mange år, og vi gleder oss stort til å levere data til klubbene. Det er viktig for oss å være pålitelige og at vi har nær kontakt med klubbene, slik at dataen blir så korrekt som mulig, forteller Alstad i NTB. 

Utkonkurrerte verdens største leverandør av sportsdata

Norsk Toppfotball har i flere år samarbeidet med en internasjonal aktør på området, men valgte denne gangen å gå til en nasjonal aktør.

- Vi setter pris på at det er konkurranse i dette markedet og ser frem til å samarbeide med NTB på eventdata, spillerstatistikk og Eliteserien Fantasy sier Thomas Torjusen, Mediesjef og digitalansvarlig i Norsk Toppfotball
- Vi setter pris på at det er konkurranse i dette markedet og ser frem til å samarbeide med NTB på eventdata, spillerstatistikk og Eliteserien Fantasy sier Thomas Torjusen, Mediesjef og digitalansvarlig i Norsk Toppfotball

– Vi i Norsk Toppfotball legger stor vekt på nøyaktigheten av dataene. Med NTB opplever vi en løsningsorientert tilnærming, og deres proaktive holdning gjør at vi føler oss trygge. Deres nærhet til arenaene og den direkte tilgangen til våre eksperter gjør dette samarbeidet til en betydelig forbedring, fortsetter Torjusen i Norsk Toppfotball.

Alstad kan bekrefte at NTB i flere år har hatt reportere til stede på kampene i Norge, for å registrere dataene og formidle det som skjer redaksjonelt. 

– I tillegg har vi en fotballvakt i forbindelse med serierundene, som går gjennom tvilstilfeller rundt mål, målgivende pasninger og annen data som er viktig for klubbene og Fantasy-spillerne, sier Alstad i NTB.

NTB har også en internasjonal sportsdataaktør i ryggen i form av danske Enetpulse. Det betyr at spillere som kommer til norske klubber har med seg en historikk fra tidligere klubber de har spilt i. I tillegg er det mulig å hente ut statistikk og kampfakta fra kamper de norske lagene spiller ute i Europa. 

31. mars sparkes fotballsesongen i gang. Det er bare å glede seg! 

Illustrasjonsbildet på toppen er AI-generert hos Bing.

Annonse: