OBOS-ligaen passerer 400 000 tilskuere

Det har vært mye snakk om den fantastiske publikumsveksten til Eliteserien, og alt tyder på at våre to øverste ligaer passerer to millioner tilskuere med god margin i år. I helgens runde var det til gjengjeld OBOS-ligaen som passerte en viktig milepæl, da de rundet 400 000 tilskuere.

- 400 000 kan føles som et lite tall når vi sammenlikner med Eliteserien, sier Marianne Solheim som er publikumnsansvarlig i Norsk Toppfotball. Men, hvis vi heller tar en kikk på hva som var status på OBOS-ligaen før pandemien, så har vi en imponerende publikumsvekst også her forteller Solheim. 

I 2019 var det 362 000 mennesker innom i løpet av hele sesongen i OBOS-ligaen, og etter 28 runder i 2023 kan OBOS-ligaen vise til hele 20 % vekst mot 2019 – målt i antall solgte billetter. 

- Eliteserien og OBOS-ligaen leverer et publikumsprodukt uten like i norsk målestokk, sier Solheim i Norsk Toppfotball.  - Den jobben klubbene og supporterne gjør hver eneste uke gjennom hele sesongen, sørger for at folk får gode opplevelser når de kommer på kamp. Når vi i tillegg har spenning både i topp og bunn i begge ligaer, får folk virkelig valuta for pengene, sier Solheim. 

Penger er heller ikke ubetydelig når det kommer til publikumsoppmøtet, ifølge Solheim.
- Vi tilbyr en familievennlig aktivitet til en lav pris, samtidig som vi gir folk et fristed hvor hverdagens bekymringer kan byttes ut med fotballglede og fellesskap avslutter hun. 

Annonse: