Representativ spørreundersøkelse: Det norske folk vil ha EM til Norge og Norden i 2025

STØTTE FRA FOLKET: - Tallene fra undersøkelsen viser at det norske folk og befolkningen i de andre nordiske landene virkelig ønsker å ta del i en EM-fest på hjemmebane, sier fotballpresident Lise Klaveness. | Foto: NFF

Tirsdag i neste uke blir det klart hvem som blir tildelt EM-sluttspillet for kvinner i 2025 av UEFA. De nordiske landene Norge, Danmark, Sverige og Finland har levert en felles søknad om å få arrangere EM-festen i totalt åtte nordiske byer, deriblant Oslo og Trondheim.

En representativ undersøkelse utført av Norstat i forbindelse med EM-prosjektet, viser at 1,4 millioner nordmenn vil gå på kamp for å heie frem de norske jentene i et eventuelt sluttspill på hjemmebane, mens hele 1 million nordmenn vil gå på kamp for å se andre nasjoner i aksjon.

59 prosent er positive til å ta imot fotballsupportere fra hele Europa. 4 av 10 nordmenn sier at deres interesse for kvinnefotball har økt de siste årene, og 1 av 4 fotballinteresserte barn og unge har en kvinne som idol og favorittspiller.

Tilsvarende undersøkelser er gjennomført i de andre nordiske landene, og de viser de samme tendensene. Til sammen vil 8,1 millioner mennesker i Norden å gå på kamp for å heie frem sitt eget landslag, mens 5,4 millioner mennesker i Norden vil å gå på kamp for å se de andre nasjonene i aksjon.

- Vi har sagt i vår søknad at vårt mål er å sette publikumsrekord og levere det beste EM-sluttspillet noensinne. Vi klarer det ikke det om folket ikke ønsker det samme. Tallene fra undersøkelsen viser at det norske folk og befolkningen i de andre nordiske landene virkelig ønsker å ta del i EM-festen på hjemmebane. Tatt i betraktning folketallet i de nordiske landene, så er tallene formidable. Det er en solid vitamininnsprøytning til alle som har jobbet hardt for å få EM til Norden. Vi mener vi har levert en solid søknad, samtidig som vi har respekt for at vi konkurrerer mot andre sterke søkere. Om vi kan slippe jubelen løs neste tirsdag, så vet vi at vi har folket i ryggen i arbeidet med å lage tidenes EM-fest for kvinner i Norge og Norden, sier fotballpresident Lise Klaveness til fotball.no

Annonse: