Toppklubbene begrenser flomlysbruken

Toppfotball Kvinner og Norsk Toppfotball ber alle klubbene iverksette betydelig strømsparing som et første tiltak i bærekraftprosjektet «Football For The Goals».

For Toppserien og Eliteserien tillater man kun at flomlysene kan skrus på 45 minutter før avspark. Dagens praksis er i snitt 1,5 time.

-Dette vil bidra til å redusere energiforbruket umiddelbart og klubbene vil redusere energikostnadene, sier Pål Breen i Norsk Toppfotball. Matchlys på 1200 lux koster opptil kr. 20.000,- per arena. Vi setter stor pris på at våre mediepartnere Discovery og NRK er med på dette fortsetter Breen.

Tidligere i år ble det kjent at FN etablerer bærekraftprosjektet «Football For The Goals» med Norge som første pilot.

Norges Fotballforbund (NFF), Toppfotball Kvinner (TFK), Norsk Toppfotball (NTF), Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO) og TV 2 går med piloten sammen om å bidra til å innfri bærekraftsmålene til FN med fotballen som utgangspunkt og plattform.

-Vi står midt i en global energikrise. Toppfotballen er en viktig samfunnsaktør, og har mulighet til å gå foran og ta ansvar. En regulering av strømforbruket vil bidra til et mer bærekraftig forbruk, sier Hege Jørgensen i Toppfotball Kvinner, og får støtte av Norges Fotballforbund.

-Dette er et godt tiltak. Belysning på stadion er grunnleggende for at kampene skal kunne gjennomføres, samtidig er det viktig og bra at en sammen ser på tilpasninger for å redusere energikostnadene, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn.

Dette er «Football For The Goals»

«Football For The Goals» skal engasjere fotballen og store aktører til å utnytte sportens globale fotavtrykk for å fremme bærekraft, likhet, menneskerettigheter og klimahandlinger ved handlinger som støtter bærekraftmålene. 

Football for the Goals

«Football For The Goals» gir en unik mulighet til å øke bevisstheten og få verden til å handle etter FNs bærekraftmål. Vi ser frem til at mange i fotballmiljøet blir med på denne innsatsen over hele verden, sa FNs visegeneralsekretær Amina J. Mohammed da pilotprosjektet ble lansert i juli.

Gjenopplev videon fra FNs presentasjon nedenfor.

Annonse: