Trenerutviklersamling under årets U21 EM

Under årets U21 EM var Trenerutviklerne i norske toppklubber på plass i Romania for å følge en del av NTF sitt Trenerutviklingsprogram og ikke minst se det norske landslaget i aksjon.

I løpet av årets U21 EM i fotball i Romania og Georgia har trenerutviklere fra Norge samlet seg for et faglig seminar arrangert av NTF Sport. Mens det norske U21-landslaget hadde forberedt seg intenst i nesten et helt år, jobbet NTF Sport parallelt for å gjøre det samme for klubbene.

Trenerutvikling er avgjørende for å øke kvaliteten i hverdagsøktene til toppklubbene, og derfor anses det nasjonale trenerutviklingsprogrammet som en viktig nasjonal strategi. Gjennom å implementere systematikk og aldersrelatert pensum basert på verdens beste referanser, har klubbene opprettet solide læringsplattformer i egne rekker.

Seminaret under årets U21 EM har gitt trenerutviklerne en unik mulighet til å utveksle kunnskap og erfaringer. De har kunnet observere taktiske tilnærminger og tekniske ferdigheter hos noen av de mest talentfulle unge spillerne i Europa. Det var også et stort fokus på å bruke Teams som metode i arbeidet. Denne innsikten vil være uvurderlig når de går tilbake til klubbene og implementerer nye metoder og tilnærminger i sin trenerutviklingsstrategi.

NTF ønsker å heve standarden for trenerutvikling i Norge. Dette seminaret er en del av vår langsiktige plan for å styrke trenerkompetansen og øke kvaliteten på norsk fotball. Den nasjonale strategien for trenerutvikling vil bli ytterligere forsterket i kommende medieperiode, og dette seminaret i Romania markerer starten på en spennende reise mot bedre treningsprosess og bedre utvikling av unge norske fotballspillere.

Annonse: