NTB_3lgaPUQh1dU

Vinneren av Eliteserien 2024 er sikret Europa-spill neste år

Torsdagens resultater i Europa har gitt strålende nyheter for laget som vinner Eliteserien denne sesongen. Norges ligavinner vil få en fantastisk mulighet til å konkurrere på den europeiske scenen. Her er hva du trenger å vite:

  1. Champions League-playoff: Vinneren av Eliteserien 2024 går rett inn i Champions League-playoff. Dette er det siste hinderet før gruppespillet i Champions League. Med andre ord, hvis laget klarer å vinne playoff-kampen, vil de være med i gruppespillet i Champions League.

  2. Europa League-gruppespill: Hvis Eliteserie-vinneren skulle tape playoff-kampen i Champions League, blir klubben automatisk kvalifisert for gruppespillet i Europa League. Dette gir dem en ekstra sjanse til å konkurrere på europeisk nivå.

  3. Norsk fotballs prestasjon: Norge har nå sikret 14. plassen på UEFA sin ligaranking. Dette betyr at vi fra 2025/2026 sesongen får 5 lag i Europa. 

  4. Molde og Bodø/Glimt: Disse to klubbene har gjort en fantastisk jobb og fortjener mye av æren for Norges prestasjoner. Deres suksess har bidratt til at norsk fotball nå har en sterkere posisjon på den europeiske scenen.

- Det er en drøm for oss som jobber med norsk klubbfotball og forteller alt om jobben som gjøres i klubbene. Molde og Bodø/Glimt skal ha mest av æren for dette. Og nå blir kampen om de øverste plassene i Eliteserien i år enda mer viktig , sier Leif Øverland i Norsk Toppfotball.

Hellas bak Norge på UEFA-rankingen etter spennende avslutning

Torsdag var en nervepirrende dag for fotballfans, spesielt de som fulgte kampene i Conferenceligaen. Hellas hadde to lag i aksjon: Olympiakos og PAOK. Her er hva som skjedde:

  • PAOKs exit: PAOK møtte Brugge. Brugge viste seg å være for sterke, og PAOK måtte se seg slått.

  • Olympiakos’ straffesparkdrama: Olympiakos spilte mot Fenerbahçe og kampen endte uavgjort. Det hele ble avgjort på straffesparkkonkurranse, der Olympiakos til slutt trakk det lengste strået.

Slik blir fordelingen for Norge i 2025/26

  • To lag i mesterligakvalifiseringen (1.- og 2.-plass i ligaen)
  • Ett lag i europaligakvalifiseringen (cupvinner)
  • To lag i conferenceligakvalifiseringen (3.- og 4.-plass i ligaen)
Annonse: